Τι αλλάζει στις 100 δόσεις


Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, που θα ξεκινήσουν από τα μέσα Οκτωβρίου, θα έχουν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι να βρεθούν αντιμέτωποι με αύξηση επιτοκίου, μείωση του αριθμού των δόσεων, αλλά ακόμη και απώλεια της ρύθμισής τους, αν δεν έχουν πληρώσει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», σύντομα θα εκδοθεί απόφαση, στην οποία θα εξειδικεύονται οι αλλαγές στους όρους που ψηφίστηκαν με το νέο Μνημόνιο. Για όσους έχουν χρέη άνω των 5.000 ευρώ το επιτόκιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων αυξάνεται στο 5% από 3%.

Επίσης, οφειλέτες που δεν έχουν πληρώσει ή δεν έχουν ρυθμίσει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους (όπως φόρο εισοδήματος ή φόρο ακινήτων) μέσα σε 3 μήνες από την προθεσμία πληρωμής, θα πρέπει να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για να μην χάσουν τη ρύθμιση.

Τέλος, προβλέπεται μείωση του αριθμού των δόσεων με αύξηση του ποσού της κάθε δόσης με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ όσοι δεν πληρώσουν τη δόση θα χάνουν τη ρύθμιση και θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.