Τι κάνει σήμερα η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό που δεν έγινε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Άμεση ήταν η δράση της νέας κυβέρνησης στο πρόβλημα του μεταναστευτικού. Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα υπουργεία εργάζεται ώστε να δώσει τέλος στο αδιέξοδο που βιώνει η Ελλάδα τόσους μήνες, με αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλληλεγγύης και κοινοτικών κονδυλίων, κάτι που δεν έκανε η απερχόμενη υπουργός επικαλούμενη αξεπέραστα εμπόδια.

Η προηγούμενη κυβέρνηση κωλυσιεργούσε στο να δημιουργήσει κέντρα διαχείρισης προσφύγων αλλά και στην ταυτοποίηση των μεταναστών λόγω γραφειοκρατίας.

Η νέα κυβέρνηση θέλει να κάνει πιο ευέλικτη τη διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης των μεταναστών για να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις, ενώ εξετάζεται και η ενίσχυση του προσωπικού στα νησιά. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, γίνονται διαδικασίες για άμεση αξιοποίηση των υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλληλεγγύης και κοινοτικών κονδυλίων, ενώ από τον υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι εκτός από την παροχή περίθαλψης και τον εμβολιασμό σε μικρά παιδιά θα εστιάσουν και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας των κατοίκων των νησιών. Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών δείχνει και η άφιξη του αρμόδιου Επίτροπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ελλάδα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.