Τον Επίσκοπο Κερνίτσης Χρύσανθο προτείνουν στην Ιεραρχία οι Κεφαλονίτες για ποιμενάρχη τους


Επιστολή απηύθυναν προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιφανείς Κεφαλονίτες επιστήμονες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και καλλιτέχνες, προτείνοντας «την πνευματική προσωπικότητα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθου Στελλάτου, Κεφαλονίτη στην καταγωγή» ως «άριστη επιλογή» για την πλήρωση της χηρεύουσας θέσεως του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας.

«Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα γνήσιο πνευματικό ηγέτη, όπως ο Θεοφιλέστατος, με πατερικό λόγο και ευαγγελική  βιωτή από νεαρής ηλικίας, εμπειρία στα επισκοπικά πράγματα, στην εκπαίδευση, την κατήχηση, την αξιοποίηση των ποικίλων μέσων επικοινωνίας με το λαό του Θεού, με αγάπη ανιδιοτελή και θυσιαστική, που γνωρίζει, ως Κεφαλονίτης, την ιδιοσυγκρασία μας και διατηρεί στενούς δεσμούς από παλιά με την ιδιαίτερη πατρίδα του, χαρίσματα κατά πολύ όμοια με εκείνα του μακαριστού μας κυρού Γεράσιμου» καταλήγουν οι πολίτες της Κεφαλονιάς.

Στη φωτογραφία ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Γεράσιμο κατά την ημέρα της χειροτονίας του τελευταίου στις 31 Μαίου 2015.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.