Τουλάχιστον τρία κόμματα στη νέα κυβέρνηση!


Τουλάχιστον τρία κόμματα θα χρειαστούν για να σχηματιστεί κυβέρνηση, εκτιμά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ερευνών Alco Κώστας Παναγόπουλος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι σχηματισμός κυβέρνησης μπορεί να προκύψει είτε με συνεργασία των δυο πρώτων σε δύναμη κομμάτων και αν αυτό έχει αποκλειστεί για πολιτικούς λόγους, τότε φαίνεται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία κόμματα. Δεν θα αρκούν δυο από τα άλλα για να υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή, συνεπώς σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστούν τρία τουλάχιστον κόμματα για να συγκεντρωθεί ένας αριθμός βουλευτών που θα μπορεί να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα μιας κυβέρνησης», τονίζει ο κ. Παναγόπουλος.

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι κατ΄ αρχήν το ποσοστό του πρώτου κόμματος θα κινηθεί πέριξ του 30 και όχι παραπάνω και οι διαφορές ανάμεσα στα δυο κόμματα, με τα σημερινά τουλάχιστον δεδομένα, δεν δείχνει να είναι μεγάλες. Αν μπορώ τώρα να κάνω μια εκτίμηση είναι ότι σε επίπεδο ύψους ποσοστών θα είμαστε μάλλον κοντά στα επίπεδα του Ιουνίου του 2012. Όταν ήταν γύρω στο 29,5 – 26» υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος για τη διαφορά ψήφων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.