Τουρκικά F-16 κοντά στο ελικόπτερο του Καμμένου στα Ίμια!


Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 βρέθηκαν σήμερα πολύ κοντά στα Ίμια, εντός του τουρκικού FIR,  τη στιγμή που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, επιβαίνοντας σε στρατιωτικό ελικόπτερο, έριχνε στεφάνι στη μνήμη των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού, που έπεσαν το βράδυ της 30ης προς 31η Ιανουαρίου 1996.

Συγκεκριμένα, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα, ελικόπτερο NH-90 του Στρατού μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη στα Ίμια, για να ρίξει, όπως επιθυμούσε, στεφάνι στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων προς τιμήν των νεκρών του Πολεμικού Ναυτικού (φωτογραφία).

Όταν το ελικόπτερο έφτασε πάνω από τα Ίμια και κινήθηκε χαμηλά για τη ρίψη του στεφάνου, δύο τουρκικά F-16 πετούσαν πολύ κοντά, εντός του τουρκικού FIR. Η Πολεμική Αεροπορία είχε προνοήσει και δύο F-16 από την Κρήτη  ήταν στον αέρα και παρενέβησαν χωρίς να σημειωθεί αναχαίτιση, καθώς τα τουρκικά αεροσκάφη παρέμειναν εντός του τουρκικού FIR.

Τελικά, ο σχηματισμός των τουρκικών F-16 διασπάστηκε και παραβίασε τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο πάνω από την Βόρεια Καλόλημνο και τα Ίμια, για να αναχαιτιστεί από τα ελληνικά F-16.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.