Το απόλυτο ντέρμπυ: διαφορά μόλις 0,6% υπέρ του ΝΑΙ!


Με 41,7% έναντι 41,1%, δηλαδή με διαφορά μόλις 0,6%, προηγείται το ΝΑΙ έναντι του όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής, όπως αποκαλύπτεται σε έρευνα της Alko για το protothema.gr, αποτυπώνοντας με τα πιο μελανά χρώματα τον επικίνδυνο εθνικό διχασμό που έσπειρε στο λαό ο επικίνδυνος για την Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας.


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από 1 έως και σήμερα 3 Ιουλίου σε πανελλήνιο δείγμα 1.400 ψηφοφόρων, το 41,7% δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΝΑΙ, το 41,1% όχι, το 10,7% δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ το 4,1% δηλώνει ότι θα απέχει από την κάλπη και το 2,4% ότι θα προτιμήσει το λευκό.

Πλειοψηφικά, οι πολίτες θεωρούν, σε ποσοστό 48%, λανθασμένη την απόφαση για το δημοψήφισμα, έναντι του 42% που την χαρακτηρίζει θετική. Παράλληλα, το 51%  εκτιμά ότι με το όχι δεν θα αλλάξει η στάση των δανειστών, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, άποψη που ενστερνίζεται μόλις το 31%.

Τέλος, το 76% των ψηφοφόρων θέλει παραμονή στο ευρώ, έναντι 14% που τάσσονται υπέρ της δραχμής, με το υπόλοιπο 10% να το σκέφτεται…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.