Το σπιτικό φαγητό είναι το πιο υγιεινό


Πιο υγιεινά, με λιγότερα λιπαρά και σάκχαρα, τρέφονται όσοι έχουν τη δυνατότητα να τρώνε σπιτικό φαγητό και να αποφεύγουν τα fast food, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πολύ λιγότερο από παχυσαρκία και τις ασθένειες που τη συνοδεύουν.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, με επικεφαλής την Τζούλια Γούλφσον, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό διατροφολογίας «Public Health Nutrition» και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Δημόσιας Υγείας.

Η έρευνα παρακολούθησε περισσότερα από 9.000 άτομα άνω των 20 ετών, που απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με το πού, πόσο και τι έτρωγαν τον τελευταίο μήνα. Από τις απαντήσεις φάνηκε ότι η έλλειψη χρόνου και οι οικονομικοί και εργασιακοί περιορισμοί αποτελούν τα βασικά εμπόδια για το συχνό υγιεινό μαγείρεμα στο σπίτι.

«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι όσοι μαγειρεύουν στο σπίτι τους, κάνουν πιο υγιεινή διατροφή. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε την κοινή γνώμη για τα οφέλη του μαγειρέματος στο σπίτι και επίσης να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν καλύτερες επιλογές όταν τρώνε έξω» δήλωσε η Τζούλια Γούλφσον.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.