Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει το παράλληλο νόμισμα


Δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, το οποίο διέψευσε το Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει ότι στο Υπουργείο έχει ξεκινήσει διαδικασία σχεδιασμού παράλληλου νομίσματος, σε περίπτωση που χρειαστεί η εφαρμογή του από την ερχομένη Δευτέρα 13 Ιουλίοιυ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διαβεβαίωσε ότι χρήματα για τους μισθούς του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δημοσίου υπάρχουν, αλλά για το δεύτερο δεκαπενθήμερο και μετά τίποτα δεν φαίνεται ότι είναι εξασφαλισμένο.

Κάποιοι αναφέρουν ότι η χρήση δύο νομισμάτων είναι «επικίνδυνη», καθώς θα αποτελούσε «κατάφωρη παραβίαση» της Ευρωπαϊκής Συνθήκης και θα έδινε το νομικό έρεισμα για να κινηθούν οι διαδικασίες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ευρώπη

«Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι παντελώς ανυπόστατο. Δημοσιεύματα αυτού του είδους στρέφονται κατά της χώρας και θεωρούνται επικίνδυνα σε μια περίοδο όπου οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή» αναφέρει το Υπουργείο για το σχετικό άρθρο της “Καθημερινής”.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.