Το Cyberkid σώζει τα παιδιά στο Internet


Μια νέα εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones application) παρουσιάστηκε από τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, παρουσία των Υπουργών Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Η εφαρμογή «Cyberkid» δημιουργήθηκε από τους επιστήμονες αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και είναι μια παγκόσμια καινοτομία, που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής τη Δίωξη μέσω κλήσης ή αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

«Προσδοκούμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχει “κατέβει” η εφαρμογή αυτή από 500.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων, ενώ με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας να φθάσει τους 3.500.000 χρήστες. Η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θα επιτρέψει στην Ελληνική Αστυνομία να διαθέτει τη διασημότερη εφαρμογή (application) κινητού τηλεφώνου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανάπτυξη της ειδικής διαδικασίας στα ελληνόπουλα μέσω του Cyber Alert αποτελεί όχι μόνο ευρωπαϊκή, αλλά και παγκόσμια καινοτομία» δήλωσε ο κ. Σφακιανάκης.

Παράλληλα, καθιερώνεται η Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο ως μία διαρκής ενημερωτική δράση στα σχολεία. Μετά την περσινή επιτυχημένη εβδομαδιαία ενημερωτική συζήτηση μέσω Skype ανάμεσα σε στελέχη της Δίωξης και τους μαθητές 50 σχολείων της χώρας, όλα τα σχολεία έχουν πλέον τη δυνατότητα να προγραμματίσουν την διαδικτυακή επικοινωνία τους με τη Δίωξη ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές για τους κινδύνους του Internet και για την ασφαλή πλοήγησή τους σ’ αυτό.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.