Τραγωδία στο Βόλο


Τρεις νεκροί και ένας βαριά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την έκρηξη, που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε σωλήνα όλμου 81 χιλ. κατά την εκτέλεση βολών βαρέων όπλων του 505 Τάγματος Πεζοναυτών του Βόλου στο πεδίο ασκήσεων Γλαφυρών.

Συγκεκριμένα, δύο επαγγελματίες οπλίτες, οι Λοχίες Γεώργιος Ορφανίδης 33 ετών και Αναστάσιος Μεζάλας 34 ετών, και ένας οπλίτης θητείας, ο Δεκανέας Φώτιος Ανδρικόπουλος 19 ετών, υπηρέτες του όλμου σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ ο επιβλέπων υπολοχαγός Κ.Β. 30 ετών τραυματίστηκε βαρύτατα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βόλου.

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου μετέβησαν επί τόπου ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, ενώ κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτό το δυστύχημα. Τρία παλληκάρια μας χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος. Πέρα από τη βαθιά μας θλίψη, αυτήν την ώρα στεκόμαστε στο πλευρό των δικών τους ανθρώπων. Από την πρώτη στιγμή, έδωσα οδηγίες να μεταβεί εκεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΣ και Επιτροπή από Ειδικούς, για να εξετάσουν τα πραγματικά αίτια αυτού του ατυχήματος δυστυχήματος. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα πενθούν και δεν έχω παρά να πω ότι και προσωπικά νοιώθω μεγάλη συντριβή γι’ αυτό. Θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.