Τρεις χιλιάδες μετανάστες έφτασαν μέσα σε μια εβδομάδα στην Αθήνα


«Δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει μέθοδος, δεν υπάρχει πρόγραμμα. Φοβάμαι ότι δεν πάμε καθόλου καλά» δήλωσε ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών στην Αθήνα. Μόνο σήμερα το πρωί αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά ακόμη 700 μετανάστες, προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη κυρίως, αλλά και από τη Χίο και την Κω.

Η ροή μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά έχει ξεφύγει από κάθε όριο και οι τοπικές αρχές δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ανταπόκριση στις εκκλήσεις των δημάρχων δεν υπάρχει από την κυβέρνηση, ενώ το πρόβλημα συνεχίζει να διογκώνεται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Μυτιλήνη, όπου τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν καθημερινά συμπλοκές μεταξύ μεταναστών, αλλά και συγκρούσεις με τους λιμενικούς.

Την τελευταία εβδομάδα έχουν φτάσει στην Αθήνα 3.000 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρονται στο κέντρο της πόλης και αφήνονται στην τύχη τους. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δήλωσε χθες ότι «στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών δείχνουμε ευρωπαϊκό πολιτισμό και ευρωπαϊκό ανθρωπισμό… Κάνουμε μαθήματα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε αυτές τις ροές μέσα στην οικονομική κρίση. Η Ευρώπη κάνει αντιμαθήματα με τον τρόπο που χειρίζεται την Ελλάδα».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.