Τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ


Το πρωί του Σαββάτου το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua) ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε την υπάρχουσα συνεργασία του ΟΛΠ με την Cosco στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ «παράδειγμα της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών και «μεγάλης σημασίας για τηνΕλλάδα» εξαιτίας της καθοριστικής της σημασίας στην ανάπτυξη του λιμανιού.

Η είδηση αυτή προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Θόδωρο Δρίτσα να υπενθυμίζει στον κ. Δραγασάκη ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν μια τέτοια θέση…

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φέρει πρόταση για ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά… Το λιμάνι δεν πουλιέται, αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης κι έτσι θα πορευτούμε», δήλωσε και ο βουλευτής του κόμματος Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως προκαλούν «απορία» τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αναφορικά με την επιτάχυνση τηςδιαδικασίας πώλησης του 67%  των μετοχών του ΟΛΠ, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στηνπώληση του ΟΛΠ αλλά και όλων των λιμανιών».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.