Τσίπρας: Δεν καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, δεν επαναφέρεται το αφορολόγητο, δεν αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, δεν μειώνονται οι αντικειμενικές!


Τέσσερα όχι σε ισάριθμες προεκλογικές δεσμεύσεις του είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star και τον Νίκο Χατζηνικολάου: δεν καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, δεν επαναφέρεται το αφορολόγητο στις φορολογικές δηλώσεις, δεν αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, δεν μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων!

Όλα παραπέμφθηκαν στις καλένδες σε βάθος χρόνου, εφόσον το πρωτογενές πλεόνασμα και η ανάπτυξη επιστρέψουν…

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι είμαστε κοντά σε μια συμφωνία με την τρόϊκα στο Brussels Group τις επόμενες ημέρες, ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και ότι ελπίζει πως θα επικρατήσει η λογική και θα πάμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό. «Κανένας στην Ευρώπη δεν θα έχει όφελος από ενδεχόμενη ρήξη. Είμαι αισιόδοξος ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει τη λύση, αφού θα ήταν αποτυχία για την Ελλάδα, για τη Γερμανία και για την Ευρώπη η ρήξη και η χρεοκοπία» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμη: «Δεν θα χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα, γιατί θα υπάρξει συμφωνία. Αν τυχόν δεν επέλθει συμφωνία, τη λύση θα τη δώσει ο ελληνικός λαός», χωρίς όμβς να απαντήσει στον Νίκο Χατζηνικολάου για το ποιο θα είναι το ερώτημα ενός τέτοιου δημοψηφίσματος.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος που δεν πήραμε χρήματα με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου (τα 7,2 δισ. ευρώ που τότε έλεγε ότι «δεν τα χρειαζόμαστε»), επιρρίπτοντας την ευθύνη στην τρόϊκα:  “το λάθος μας είναι ότι δεν πήραμε γραπτή δέσμευση, πήραμε προφορική”.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.