Τσίπρας: Ώρα για οικονομικά βιώσιμη συμφωνία με την τρόϊκα


«Προσερχόμαστε με στόχο να πετύχουμε οικονομικά βιώσιμη συμφωνία, με στόχο να αφήσουμε πίσω μας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, να σώσουμε τις συντάξεις και να αποφύγουμε τις παράλογες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος σήμερα στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αφήνοντας πλέον ορθάνoικτο το ενδεχόμενο αυξήσεως της τιμής του ρεύματος.

«Να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις και να προωθήσουμε τις αναγκάιες και δίκαιες μεταρρυθμίσεις για να αναδιανομή των βαρών και την πάταξη της φοροδιαφυγής» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε από την πλευρά του ότι έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά «δεν είμαστε ακόμα εκεί». Μετά τη συνάντηση με τον Ζαν΄Κλωντ Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει τις συζητήσεις σε μια πενταμερή συνάντηση υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), του Γερούν Ντάισελμπλουμ (Eurogroup) και του Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Επιτροπής της ΕΚΤ, ο οποίος στην πορεία θα αντικατασταθεί από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίες του Eurogroup.

Επίσης, στις 19:30 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και στις 20:00 θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.