Τόμσεν: χρήματα μόνο με αξιολόγηση
και με μέτρα


Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των στελεχών του Ταμείου για την εξέλιξη της πορείας των διαπραγμάτεύσεων για την Ελλάδα, έκανε λόγο για πρόοδο μόνο στα διαδικαστικά και όχι στα σημαντικά θέματα που χωρίζουν την τρόϊκα με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Τόμσεν είπε ότι οι Ευρωπαίοι μπορούν να δώσουν χρήματα στην Ελλάδα με αντάλλαγμα μέτρα, ενώ, αντίθετα, το ΔΝΤ δεν μπορεί να το κάνει χωρίς αξιολόγηση και χωρίς την ύπαρξη συνολικού πακέτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόμσεν φέρεται να χαρακτήρισε την κατάσταση «μακριά από το να είναι ιδεώδης» αλλά χαρακτήρισε θετικό το ότι τη διαπραγμάτευση πλέον έχει αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα ο κ. Τόμσεν παραπονέθηκε ότι το ΔΝΤ δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία από τα ελληνικά υπουργεία, ενώ δήλωσε διατεθειμένος να μειώσει τον στόχο του πλεονάσματος κάτω από το 3%. Παράλληλα, χαρακτήρισε καλή εξέλιξη την πληρωμή από την Ελλάδα της δόσης της Τρίτης προς το ΔΝΤ, και πρόσθεσε ότι τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο,

αφού η Αθήνα οφείλει να απολπληρώσει μόνο για τον Ιούνιο δανειακές υποχρεώσεις 1,23 δισ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.