Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε 200.000 ευρώ λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών;


Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση, με την οποία ζητά να ενημερωθεί εάν είναι αλήθεια ότι Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΞΕΛ απέσυρε 200.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό λίγες ώρες πριν την επιβολή των capital controls. Για το θέμα απάντησε και ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, λέγοντας: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο κ. Αυγενάκης  επικαλείται δημοσίευμα της ιστοσελίδας notioanatolika.gr (http://www.notioanatolika.gr/parapol /8675-ypourgos-tis-kyvernisis-mazepse-oles-tis-prothesmiakes-katatheseis-tou-liges-ores-prin-to-kleisimo-ton-trapezon) σύμφωνα με το οποίο Υπουργός, που δεν πολιτεύεται στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά διατηρεί λογαριασμό στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας στην συγκεκριμένη πόλη, ζήτησε τηλεφωνικά από τον διευθυντή του υποκαταστήματος και τελικά κατάφερε να αποδεσμευτούν 200.000 ευρώ από τον προθεσμιακό του λογαριασμό, τα οποία υπάλληλος της Εθνικής παρέδωσε στο σπίτι του συγγενή του!

Η επικοινωνία του υπουργού με τον διευθυντή της τράπεζας έγινε μια μέρα πριν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα και τρεις ημέρες προ της επιβολής capital controls στο τραπεζικό σύστημα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.