Φέρνουν νομοσχέδιο για σύνταξη έξι χρόνια νωρίτερα στο Δημόσιο!


Νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο δόθηκε σε διαβούλευση,  δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους να αναγνωρίσουν ως και 6 χρόνια επιπλέον, και να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη!

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όλοι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αναγνωρίσουν οποιαδήποτε άδεια άνευ αποδοχών έλαβαν από την υπηρεσία, να πληρώσουν οι ίδιοι τις ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και είτε να αυξήσουν με τον τρόπο αυτό το ποσό της σύνταξής τους, είτε να θεμελιώσουν δικαίωμα, ενώ μπορούν να αναγνωρίσουν άδειες για υπηρεσιακές ανάγκες, σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους, άδειες που δόθηκαν για επίσκεψη στο εξωτερικό λόγο εργασίας συζύγου, άδειες ανατροφής τέκνων κλπ.

Έτσι, ουσιαστικά δημόσιοι υπάλληλοι ηλικίας 58 ή 59 ετών θα μπορούν, αναγνωρίζοντας έτη, να θεμελιώσουν δικαίωμα και να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη χωρίς να περιμένουν τα νέα όρια που θα θεσπιστούν με το νέο ασφαλιστικό. Με το νέο νομοσχέδιο αυξάνεται και στο δημόσιο από τα 3 στα 5 έτη ο χρόνος διεκδίκησης αναδρομικών, ενώ οι συνταξιούχοι θα μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά ποσά που επιδικάζονται υπέρ τους σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Τέλος, με το νέο νομοσχέδιο θα μπορεί να αναγνωριστεί ο μάχιμος χρόνος για Πυροσβέστες, Αστυνομικούς, αλεξιπτωτιστές ή υποβρύχιων καταστροφέων, αλλά και η συμπλήρωση καταδυτικών εξαμήνων σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.