Φανατικοί μουσουλμάνοι εκτέλεσαν
12 αθώους στο Παρίσι


Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η σημερινή τρομοκρατική επίθεση με 12 νεκρούς στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο κέντρο του Παρισιού. Συγκεκριμένα, τρεις μαυροφορεμένοι άνδρες εισέβαλαν στα γραφεία του περιοδικού και άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ, φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και «εκδικούμαστε για τον προφήτη».

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο μουσουλμανικό κόσμο, ενώ σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ οι δημοσιογράφοι του σατιρικού περιοδικού είχαν σύσκεψη, για να ετοιμάσουν ειδική σατιρική έκδοση με τίτλο Sharia Hebdo. Παράλληλα, το πρωί το περιοδικό είχε αναρτήσει στο Twitter σατιρικό σκίτσο του αυτοαποκαλούμενου χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Τον τόπο του μακελιού επισκέφθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που δήλωσε σοκαρισμένος: «Είμαστε αντιμέτωποι με το θάνατο και τη ζωή, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνουμε ενωμένοι. Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με ένα μεγάλο σοκ, μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση εναντίον εφημερίδας που είχε απειληθεί στο παρελθόν (…) πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μια ενωμένη χώρα, βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, είμαστε χώρα υπό απειλή… Θα τιμωρήσουμε τους δράστες, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από τη δημοκρατία».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.