Χάος στα σχολεία


Το πρώτο κουδούνι ακούγεται αύριο στα σχολεία με τον αγιασμό, αλλά με τα κενά των εκπαιδευτικών να φτάνουν ακόμη και τα 25.000, η κατάσταση στα ελληνικά σχολεία φαντάζει τραγική.

Παρόλο που το Υπουργείο κάνει λόγο για 10.000 κενές θέσεις, κάποια τμήματα εκτιμάται ότι θα αποκτήσουν εκπαιδευτικούς τα …Χριστούγεννα, ενώ λείπουν 2.000 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής καθώς και οι εκπαιδευτικοί για τα ολοήμερα. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εκτιμάται ότι θα μπουν στα σχολεία το νωρίτερο στα μέσα Οκτωβρίου.

Η υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας κ. Φρόσω Κιάου δήλωσε: ”Έχουν εξασφαλιστεί συνολικά για α/βάθμια και β/βάθμια 12.000 πιστώσεις ΕΣΠΑ και 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχουν ζητηθεί (αλλά δεν έχουν εξασφαλιστεί) άλλες 6.000 πιστώσεις από το Π.Δ.Ε. Είναι σαφές ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας αναπληρωτής πριν από τις εκλογές”.

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης, υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της ΝΔ, δήλωσε: «Πρόκειται για το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία, που δημιούργησε η εγκληματική αδράνεια του τέως Υπουργού Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά και των στενών συνεργατών του, καθώς και οι αδιανόητες επιλογές τους, όπως η απόσπαση εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις φορέων, αντί της κανονικής άσκησης των διδακτικών καθηκόντων τους».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.