Χαρδούβελης: Η αβεβαιότητα μπορεί να υπονομεύσει την πρόσφατη ανάκαμψη


Ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε ότι η πολιτική αβεβαιότητα μπορεί να υπονομεύσει την πρόσφατη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Χαρδούβελης αποκάλυψε ότι 3 δισ. ευρώ έχουν αναληφθεί από τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες κατά το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, από τα οποία κάποια χρήματα εξόφλησαν φορολογικές υποχρεώσεις. Το ποσό αυτό, τόνισε, είναι μικρό σε σύγκριση με τα 70 δισ. ευρώ, που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία 5 χρόνια, αλλά είναι προάγγελος του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Η Wall Street Journal σημειώνει πως από τις αρχές Δεκεμβρίου η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολιτικές αναταραχές και πως από τότε οι επιχειρήσεις έχουν παγώσει τις επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν καθυστερήσει, και οι εισπράξεις φόρων έχουν μειωθεί.«Εάν η αβεβαιότητα αυτή δεν επιλυθεί σύντομα, κάποιοι μήνες οικονομικής ανάπτυξης θα μπορούσαν να χαθούν. Αν απολέσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπου η οικονομία θα μπορούσε να απογειωθεί, τότε ίσως και το δεύτερο τρίμηνο θα σου δώσει τη μισή αύξηση από αυτή που θα προσέφερε διαφορετικά», τόνισε ο κ. Χαρδούβελης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.