Χρέωναν τον ΕΟΠΥΥ με γυναικολογικές εξετάσεις σε άνδρες!


Ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα ελέγχου, που έγινε για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ και αφορά χρεώσεις υπηρεσιών κλειστής περίθαλψης για το 2013 από ιδιωτικές κλινικές, σε ποσοστό 91% επί του συνόλου των χρεώσεων. Για το υπόλοιπο 9% η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, ενώ μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί και ο έλεγχος στα διαγνωστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν κατηγορίες δαπανών ύψους 5 εκατ. ευρώ, που χρεώθηκαν από τις κλινικές ενώ πρόκειται είτε για δαπάνες μη συμβατές με τον Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, είτε για άλλες που έχουν στοιχεία παραβατικής συμπεριφοράς. Μεταξύ άλλων, οι ελεγκτές βρήκαν παράνομες νοσηλείες σε διαφορετικά νοσοκομεία την ίδια χρονική περίοδο για τον ίδιο ασφαλισμένο και χρεώσεις για εξωτερικές υπηρεσίες σε ασθενείς που νοσηλεύονταν, ή πρόσθετες χρεώσεις για υπηρεσίες που καλύπτονταν από το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο. Επίσης, εντοπίστηκαν χρεώσεις από κλινικές για γυναικολογικά περιστατικά για άνδρες ασθενείς και το αντίστροφο, χρεώσεις για εγκυμοσύνη σε γυναίκες άνω των 60 ετών και σε παιδιά κάτω των 10 ετών, αλλά και περιπτώσεις νοσηλείας ενηλίκων σε μονάδες εντατικής νεογνών.

Ο κ, Βορίδης δήλωσε ότι όλοι οι φάκελοι με τις παρανομίες των κλινικών θα προωθηθούν στην Εισαγγελία. Συνολικά ελέγχθηκαν 444.041 περιστατικά κλειστής περίθαλψης σε 101 ιδιωτικές κλινικές, που αναλογούν σε 286,16 εκατομμύρια ευρώ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.