Χρεοκοπία για «μαύρη τρύπα» 11 δισ. ευρώ;


Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καλλιέργησαν για χρόνια τη νοοτροπία «δεν πληρώνω» και τώρα βρίσκουν μπροστά τους μια μεγάλη «μαύρη τρύπα», που δημιούργησαν με την επικίνδυνη και ανέντιμη αντιπολιτευτική στάση τους.

Στα 11 δισ. ευρώ υπολογίζει η σημερινή κυβέρνηση το χρηματοδοτικό κενό μέχρι τα τέλη Ιουνίου, καθώς οι περισσότεροι πολίτες αρνούνται την πληρωμή φόρων, ενώ η τρόϊκα των δανειστών αρνείται, παράλληλα, κάθε καταβολή πριν την αξιολόγηση που θα κάνει (ναι η τρόϊκα!) στα τέλη Απριλίου.

Έτσι, είναι ορατός, πλέον, ο κίνδυνος χρεοκοπίας, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν θα μπορεί να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις όλων των ασφαλισμένων, τις τρέχουσες δαπάνες, αλλά και τις δόσεις των δανείων του ΔΝΤ που λήγουν μέσα στο Μάρτιο.

«Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι χρειάζεται να κάνουμε τώρα για να πάρουμε λεφτά από τους δανειστές. Είμαστε σε αχαρτογράφητη περιοχή. Δεν υπάρχει πεπατημένη. Ελπίζουμε ότι θα πάει καλά, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα πάει καλά» έλεγε χθες μιλώντας σε δημοσιογράφους κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

Στο «ίδιο μήκος κύματος» και ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, αναφέρθηκε στο πρόβλημα ρευστότητας της κυβέρνησης. «Όταν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά, είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να φανταστείτε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ;» αναρωτήθηκε ρητορικά…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.