Όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής, κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου


Με προκλητικά λόγια για διαδικαστικά θέματα και «άδειασμα» της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την απόφαση της να αλλάξει η μέχρι τώρα διαδικασία συζήτησης των νομοσχεδίων και, αντί των εισηγητών των κομμάτων, να προηγηθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί. Άμεση ήταν η αντίδραση όλων των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή.

Ακόμη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αντέδρασε έντονα: «Αν προταθούν οι Υπουργοί, φοβάμαι πως υπάρχει θέμα υποβάθμισης των εισηγητών. Άρα πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να είναι ουσιαστική όλη η διαδικασία και όχι επικεντρωμένη στην κυβερνητική άποψη».

Τελικά, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης έδωσε τη λύση, αφού εισηγήθηκε να μιλήσει πριν τους εισηγητές μόνο η αρμόδια Υπουργός Θεανώ Φωτίου, και οι υπόλοιποι Υπουργοί να ακολουθήσουν, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Όλα αυτά συνέβησαν χθες και σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής επανήλθε στη «συμμαχία» της με τη Χρυσή Αυγή! Σήμερα η Χρυσή Αυγή ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα ανθρωπιστικά μέτρα της κυβέρνησης, ώστε να προσαχθούν από τις Φυλακές Κορυδαλλού ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι προφυλακισμένοι βουλευτές του.

Αν και η πρόταση της Χρυσής Αυγής δεν συγκέντρωσε τον αναγκαίο από τον Κανονσιμό της Βουλής αρθμό των 15 βουλευτών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, ξεσηκώνοιντας όλα τα άλλα κόμματα, ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον της!

Μετά από αναγκαία ημίωρη διακοπή της συνεδρίασης, η Ζωή Κωνσταντοπούλοιυ επέστρεψε, αναιρώντας την απόφασή της…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.