«Όχι άλλους φόρους» λέει το ΔΝΤ
στον Τσίπρα!


Ένα απίστευτο σοκ αισθάνθηκαν χθες αργά το βράδυ η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είδαν ακόμη και το ΔΝΤ να εξεγείρεται για την απίθανη φοροκαταιγίδα που αποφάσισε η Αθήνα για το 3ο Μνημόνιο!

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ απορρίπτει τους επαχθείς νέους φόρους του Αλέξη Τσίπρα, γιατί φοβάται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα πλήξει περαιτέρω την ανάπτυξη

και θα διογκώσει το χρέος.

Ο ανταποκριτής του Mega Μιχάλης Ιγνατίου, επικαλούμενος πηγές του Ταμείου, μετέδωσε από την Ουάσινγκτον ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει σε μια συμφωνία με μέτρα σαν αυτά που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Φαίνεται ότι το ΔΝΤ δεν ικανοποιούν οι ελληνικές προτάσεις, οι οποίες προμηνύουν ακόμα χειρότερες μέρες για την ελληνική οικονομία και περαιτέρω ύφεση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στέλεχος του ΔΝΤ επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει ήδη υποστεί μεγάλη υπερφορολόγηση και η επιβολή επιπλέον φόρων θα πλήξει κι άλλο την ανάπτυξη, κάτι που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη διόγκωση του χρέους. Το ΔΝΤ θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί σε βάθος και να γίνει περισσότερο φιλική προς τις επιχειρήσεις.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.