«Όχι Μπαλτά στην Παιδεία!»


Πλήθος εκπαιδευτικών και πολιτικών από την αντιπολίτευση συμμετείχαν δυναμικά με κεντρικό σύνθημα «Όχι Μπαλτά στην Παιδεία» στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015», στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Λούης» του Αμαρουσίου, για να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές στην εκπαίδευση από την κυβέρνηση.

Στην εκδήλωση μίλησε αρχικά η Βάσω Κιντή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Είμαστε εδώ για να πούμε ένα μαζικό «όχι» στην προχειρότητα, την ιδεοληψία, το ρεβανσισμό, στην ισοπέδωση στον αναχρονισμό και την αδιαφορία», είπε η κ. Κιντή. Από τηνπλευρά του, ο κ.Ι. Αντωνίου, Διευθυντής του 2ου Πρότυπου-Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών, μίλησε για «αντιμεταρρυθμιστικές ανατροπές» και υπεραμύνθηκε των πρότυπων-πειραματικών σχολείων.

Στο ίδιο «μήκος κύματος» και ο κ. Ι. Κατσαρός, σχολικός σύμβουλος, τόνισε ότι, ενώ προτεραιότητα της πολιτείας θα έπρεπε να είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση «μας γυρίζει στην προώθηση των ημετέρων, των κομματικών, στην επιστροφή στα σχολεία της ήσσονος προσπάθειας και τα πανεπιστήμια του κομματικού συνδικαλισμού». Κλείνοντας, ο Καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος  Σταυρακάκης δήλωσε ότι ο χαρακτήρας των βασικών προωθούμενων αλλαγών είναι «βαθειά συντηρητικός και αντιδραστικός».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, οι Σταύρος Θεοδωράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Διαμαντοπούλου, Νίκος Δένδιας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Κωνσταντίνος Τασούλας, Γ. Λυμπέρης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Πατούλης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Φλωρίδης, Απόστολος Δοξιάδης κ.ά.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.