Όχι Μπαλτά στην Παιδεία!


Εκατοντάδες πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν χθες έξω απο τη Βουλή, την ώρα που στην Ολομέλεια ψηφιζόταν το νομοσχέδιο Μπαλτά, με κεντρικό τους σύνθημα: «Όχι στον Μπαλτά, όχι στην ισοπέδωση της Παιδείας». Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν καταψήφιση των νομοσχεδίων Μπαλτά, τα οποία «γυρίζουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια 40 χρόνια πίσω».

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και Άννα Διαμαντοπούλου.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015», που οργάνωσε τη συγκέντρωση, ανέφεραν σχετικά: «Οι έντονες αντιδράσεις στη Βουλή, ανάγκασαν την κυβέρνηση σε μια στοιχειώδη συζήτηση. Η επιτυχημένη εκδήλωση, χθες στο Μαρούσι, έδειξε ότι η Κοινωνία των Πολιτών ενδιαφέρεται και οργανώνεται. Κορυφώνουμε την προσπάθειά μας μπροστά στη Βουλή, για να μην ψηφιστεί το καταστροφικό νοσμοσχέδιο. Για να προτείνουμε την Παιδεία του μέλλοντός μας!».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.