Ύστατη έκκληση των επιχειρηματιών προς τονΤσίπρα για συμφωνία


Την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εκφράζουν στον Αλέξη Τσίπρα με επιστολή τους οι επικεφαλής των πέντε μεγαλύτερων επιχειρηματικών φορέων της χώρας.

Πρόκειται για τους κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Θεόδωρο Φέσσα, Πρόεδρο ΣΕΒ, Βασίλειο Κορκίδη, Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Ανδρέα Ανδρεάδη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και Αθανάσιο Σαββάκη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Στην επιστολη τονίζεται ότι πρέπει να μην θυσιαστεί η εθνική κατάκτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και να τερματιστεί αυτή η «ισορροπία τρόμου» που έχει παγώσει την οικονομία και υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης. Οι πέντε Πρόεδροι τάσσονται κατά των φορολογικών επιβαρύνσεων και υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών για τη αποφυγή της υπερφορολόγησης, των εκτάκτων εισφορών, και άλλων κινήσεων που κάνουν κακό στις επιχειρήσεις, την απασχόληση και τελικά στην οικονομία της χώρας.

«Η κυβέρνηση οφείλει έμπρακτα να αποδεχθεί ότι η ευημερία των Ελλήνων, η βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης και των αμοιβών της εργασίας, προϋποθέτουν αύξηση της παραγωγικότητας, της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της οικονομίας. Οι επενδύσεις, με τη σειρά τους, είναι εφικτές μόνο σε ένα σταθερό και προβλέψιμο θεσμικό και οικονομικό περιβάλλον, με ανοιχτή την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Χωρίς συμφωνία και, συνεπώς, χωρίς επενδύσεις, οι άνεργοι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά, οι νέοι δεν πρόκειται να μείνουν στη χώρα, οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να αναπτυχθούν και το κράτος, χάνοντας συνεχώς έσοδα, θα βρεθεί σε αδυναμία να διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα μισθών και συντάξεων» τονίζεται στην επιστολή.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.