1.000 ευρώ σε 450 πολύτεκνες αγρότισσες


Οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ και τιμητικό έπαινο θα λάβουν από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) 450 πολύτεκνες μητέρες αγρότισσες ασφαλισμένες του Οργανισμού από όλη την Ελλάδα.

Κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου και μέχρι την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.

Οι προϋποθέσεις των υποψηφίων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι:

- Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
- Να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, γεννήσει τουλάχιστον τέσσερα τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.
- Κατά το χρόνο της υποβολής της αίτησης, να είναι κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ.

«Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ εφαρμόζει και υλοποιεί μέτρα προστασίας και στήριξης της αγρότισσας πολύτεκνης μητέρας, αναγνωρίζοντας τον Κοινωνικό και Εθνικό της ρόλο, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες» δήλωσε ο Διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.