1.171 νεκροί, και συνεχίζουν…


100 Παλαιστίνιοι και 10 Ισραηλινοί νεκροί είναι ο χθεσινός τραγικός απολογισμός της 21ης μέρας των σκληρών συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας, ο μεγαλύτερος φόρος αίματος αυτής πολυήμερης τραγωδίας. Συνολικά έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα τα ξημερώματα 1.115 Παλαιστίνιοι και 56 Ισραηλινοί, από τους οποίους 53 στρατιώτες και 3 πολίτες.

Μόνο χθες τη νύκτα η Ισραηλινή Αεροπορία πραγματοποίησε 60 επιδρομές κατά σηράγγων, υποδομών και της κατοικίας του αναπληρωτή επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, η οποία ήταν άδεια.

Σήμερα οι Παλαιστίνιοι, που απέρριπταν την Κυριακή μια νέα ολιγόωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, κατέθεσαν νέα πρόταση ειρήνευσης, για την οποία το Ισραήλ δεν τοποθετήθηκε ακόμη.

Χθες ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις δεν πρόκειται να αποσυρθούν από τη Γάζα μέχρι να καταστρέψουν ολοσχερώς τις σήραγγες που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνοι αντάρτες προκειμένου να διεισδύσουν σε ισραηλινό έδαφος.

Μια τέτοια σήραγγα έγινε αφορμή χθες το βράδυ να σκοτωθούν 10 Ισραηλινοί στρατιώτες από τα πυρά Παλαιστινίων, που εισχώρησαν στο ισραηλινό έδαφος μέσω σήραγγας στο Νάχαλ Οζ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.