134 προορισμοί και 250 νέες προσλήψεις από την Aegean


Σε 100 προορισμούς του εξωτερικού και 34 του εσωτερικού, σε 42 χώρες του κόσμου και την Ελλάδα, με 15.000.000 διαθέσιμες θέσεις (2.000.000 περισσότερες από φέτος) και άλλες 250 προσλήψεις έως το καλοκαίρι του 2015, εκτός από τις 247 που έγιναν στον πρώτο χρόνο συγχώνευσης με την Olympic, μας ταξιδεύει η Aegean το 2015.

Αυτά ανακοίνωσε, στην παρουσίαση του νέου προγράμματος της εταιρείας, σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Αντιπρόεδρος της Αegean Ευτύχης Βασιλάκης, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, του Προέδρου της Aegean Θεόδωρου Βασιλάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών και οικονομικών φορέων της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, το επόμενο έτος προστίθενται στο δίκτυο πτήσεων της Αegean 10 νέες χώρες (Ολλανδία, Μάλτα, Κουβέιτ, Φινλανδία, Σαουδική Αραβία, Εσθονία, Νορβηγία, Ιράν, Αρμενία, Κροατία) και 16 διεθνείς προορισμοί (Ελσίνκι, Τουλούζη, Ντοβίλ, Μετς, Νάπολη, Πίζα, Μάλτα, Άμστερνταμ, Κουβέιτ, Πάφος, Ριάντ, Ταλίν, Όσλο, Τεχεράνη, Ντουμπρόβνικ, Γερεβάν), ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες-πηγές τουρισμού όπως Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Βρετανία και Γερμανία.

Για την κάλυψη των αυξημένων πτητικών αναγκών η Aegean και η Olympic  αυξάνουν το στόλο τους στα 56 αεροσκάφη, έναν από τους νεώτερους της Ευρώπης.

Από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της Ελλάδας και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2015 θα είναι η έμφαση στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος, η αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης, η αειφόρος ανάπτυξη με έμφαση στην προστασία των πολιτιστικών πόρων, η ενίσχυση της απασχόλησης, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η διασπορά του τουριστικού πλεονάσματος. Χαρακτήρισε μάλιστα την Αegean «τον εθνικό μας αερομεταφορέα», λέγοντας ότι πρόκειται για «εθνικό πρωταθλητή που ανεβαίνει συνεχώς».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.