1,5 δισ. ευρώ έβγαλαν στο εξωτερικό 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι


Ποσά συνολικού ύψους 1,45 δισ. ευρώ έβγαλαν στο εξωτερικό με εμβάσματα 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι από το 2010 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επικαλούνται έρευνα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Μάλιστα, οι 415 από τους 5.260 δημοσίους υπαλλήλους παραιτήθηκαν οικειοθελώς μόλις άρχισαν οι σχετικοί έλεγχοι, προφανώς για να εξασφαλίσουν τις συντάξεις και τα εφάπαξ τους, αν η έρευνα έβγαζε αποτελέσματα…

Το φάκελο με τους 415 αποχωρήσαντες παρέδωσε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να μην αποφύγουν τον έλεγχο αν και έχουν παραιτηθεί από τις υπηρεσίες τους.

«Στόχος δεν είναι να διωχθούν οριζόντια οι δημόσιοι υπάλληλοι που έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό, αλλά να ελεγχθεί αν οι εκροές καταθέσεων ανταποκρίνεται στο εισόδημά τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Είναι εντυπωσιακό ότι οι 241 από τους 415 οικειοθελώς αποχωρήσαντες είναι γιατροί, ενώ άλλοι 101 είναι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων. Επιπλέον, οι μισοί από τους 5.260 δημοσίους υπαλλήλους, που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, είναι πάλι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, και ακολουθούν πάλι οι γιατροί.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.