16,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από την ΕΤΕπ


Το ποσό των 16,5 δισ. ευρώ έχει επενδύσει στην πατρίδα μας η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) τα τελευταία χρόνια, από τα οποία 1,4 δισ. ευρώ φέτος, τόνισε ο Πρόεδρος της Βέρνερ Χόγιερ, κατά τη σημερινή υπογραφή νέων συμβάσεων για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ΕΤΕπ χρηματοδοτεί με 815 εκατ. ευρώ σημαντικά ενεργειακά έργα όπως η καλωδιακή σύνδεση των νησιών  με την ηπειρωτική χώρα, την ολοκλήρωση της αποπεράτωσης των αυτοκινητόδρομων, καθώς και την επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση υπογραφής των έργων ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε ότι επιτέλους η οικονομία σταθεροποιείται και μάλιστα αναμένεται να παρουσιάσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο του έτους. «Καμία δημοσιονομική προσαρμογή δεν μπορεί να έχει διάρκεια δίχως αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανάσα» πρόσθεσε ο κ. Χαρδούβελης.

«10.000 συμπολίτες μας δουλεύουν αυτή στη στιγμή στα έργα για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων και χιλιάδες άλλοι σε συναφείς επιχειρήσεις» τόνισε από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ ο Υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης είπε ότι ως το 2030 θα υπάρξει πλήρης ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα

Τα σχόλια έχουν κλείσει.