21,4 εκατ. τουρίστες μάς άφησαν 13,26 δισ. ευρώ


Ξεπέρασαν τα 21,4 εκατ. οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2014 (+22,7% έναντι του ενδεκαμήνου του 2013), αφήνοντας 13,26 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τη μεγαλύτερη αύξηση (+15%) εμφάνισαν οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ οι οποίες έφτασαν τα 8,16 δισ. ευρώ, και των ΗΠΑ (+15,5% ), που διαμορφώθηκαν στα 644 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, σήμερα οι New York Times αναφέρονται στην αναταραχή που προκαλεί στην τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας η απειλή του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των τουριστικών πακέτων all inclusive.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ανερχόμενος αριστερός συνασπισμός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις απεχθάνεται τις διακοπές all inclusive, και έχει υποσχεθεί να περιορίσει αυτού του είδους τις διακοπές, γεγονός που δημιουργεί εκνευρισμό στην τουριστική βιομηχανία που είναι το μόνο λαμπρό σημείο στην αναιμική ελληνική οικονομία» επισημαίνει η εφημερίδα.

Και προσθέτει: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει μια σειρά εμπρηστικών διακηρύξεων όπως η μη τήρηση των όρων του οικονομικού πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Η ελληνική τουριστική βιομηχανία, πιθανόν να μην βγει αλώβητη, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.