25 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς


Η ερχόμενη Δευτέρα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς, και φέτος συμπίπτει με την «επέτειο» των 100 χρόνων από την απομόνωση της ορμόνης θυροξίνης, την ανακάλυψη που άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων ασθενών. Οι παθήσεις του θυρεοειδούς είναι πολύ συχνές, με τις γυναίκες να πλήττονται έως και πέντε φορές περισσότερο σε σχέση με τους άνδρες. Ένα εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από παθήσεις του θυρεοειδούς.

Οι υπεύθυνοι του Τμήματος Θυρεοειδούς της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, ο καθηγητής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου της Ουλμ Γερμανίας, Ενδοκρινολογική Μονάδα Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λεωνίδας Ντούντας και η καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Μαρία Αλεβιζάκη έδωσαν συνέντευξη τύπου με αφορμή τη διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης στην Αθήνα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Σταδίου, ώρες 10:00 – 16:00.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.