250 χρώσταγαν πάνω από 1 εκατ. ο καθένας και ευνοήθηκαν! Ποιοι είναι;


Έντεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι μεθόδευσε και ευνόησε 250 μεγαλοοφειλέτες, με χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο, τους οποίους σκανδαλωδώς ενέταξε στη ρύθμιση των 100 δόσεων της Νάντιας Βαλαβάνη (φωτογραφία), που έδωσε ανάσα σε ταλαίπωρους μικροοφειλέτες.

Με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο οι βουλευτές ζητούν να μάθουν ποιοι είναι αυτοί οι 250 εκατομμυριούχοι, ενώ παράλληλα τονίζουν  ότι «η κυβέρνηση με την ΠΝΠ στις 27 Μαρτίου 2015, παρέκαμψε τη Βουλή, τροποποιώντας το άρθρο 1 του ψηφισθέντος νόμου των 100 δόσεων, με στόχο να ευνοήσει συστηματικούς φοροφυγάδες και μεγαλοοφειλέτες. Με την ΠΝΠ εντάχθηκαν στη ρύθμιση οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς επίσης συμπεριελήφθησαν στα προς διαγραφή ποσά, πρόστιμα και προσαυξήσεις του Ν.2523/97 για πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής, πράγμα το οποίο συνέβη για πρώτη φορά».

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος, Γιώργος Αρβανιτίδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γιάννης Δριβελέγκας, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Κρεμαστινός, Οδυσσέας Κωνστανινόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Eύη Χριστοφιλοπούλου

Τα σχόλια έχουν κλείσει.