40.000 απολύσεις στα εργοτάξια των δημοσίων έργων μέσα σε μια εβδομάδα!


«Υπολογίζουμε ότι μόνο από τα μέλη μας έχουν αποχωρήσει περί τους 40.000 εργαζόμενους τις τελευταίες μέρες καθώς τα λουκέτα σε εργοτάξια, οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες έχουν μπει στην καθημερινότητά μας… Από την περασμένη εβδομάδα σε όλα τα εργοτάξια έχει μπει λουκέτο.

Ο λόγος είναι ότι δεν μπορούμε να προμηθευτούμε πρώτες ύλες και καύσιμα καθώς όλοι οι προμηθευτές μας ζητούν να πληρωθούν σε μετρητά, αλλά και γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τα έργα όταν υπάρχει η ανησυχία για το πώς θα πληρωθούμε και ειδικά σε ποιο νόμισμα».

Αυτά δήλωσε στο newmomey.gr ο κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), που εκπροσωπεί μεσαίες και μεγάλες τεχνικές εταιρείες. Ήδη, η αργία των τραπεζών και τα capital control προκάλεσαν το κλείσιμο εργοταξίων λόγω της στάσης πληρωμών, ενώ επαγγελματίες οδηγοί καταγγέλλουν ότι μένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό αφού δεν έχουν μετρητά για να πληρώσουν το κόστος του ταξιδιού τους.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Οικονομίας μεταξύ του Υπουργού, κ. Γιώργου Σταθάκη και εκπροσώπων των εταιρειών μεταφορών και logistics, επισημάνθηκαν προβλήματα όπως ο εφοδιασμός με πετρέλαιο, η αδυναμία πληρωμής των διοδίων και της αγοράς ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ακόμη και η αναγκαστική παραμονή μεταφορέων σε ξένες χώρες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.