5η κωλοτούμπα ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μπουν κομματικά στελέχη στις τράπεζες


«Δεν θα μπουν κομματικές διοικήσεις στις τράπεζες», όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Τις επιτυχημένες διοικήσεις δεν θα τις αντικαταστήσουμε. Σκοπός μας είναι να υπάρχει διαβούλευση με ιδιώτες και να μην πειραχτεί η μετοχική αξία των τραπεζών» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης, αναιρώντας τη σχετική προεκλογική υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο κ. Σακελλαρίδης πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αντικατάστασης του Γιάννη Στουρνάρα (φωτογραφία) από τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως είχε επίσης προαναγγείλει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Κριτική έχει γίνει για τις προεκλογικές του παρεμβάσεις. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα τις ξανακούσουμε. Θέλουμε να έχουμε συνεργασία με τους θεσμούς όπως η ΤτΕ, ώστε να προωθούνται τα κοινά συμφέροντα» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα θα τον έφερναν σε ευθεία σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα και τον Μάριο Ντράγκι, την υποστήριξη του οποίου έχει πλέον μεγάλη ανάγκη, για να μη «ξεμείνει» από ευρώ η Ελλάδα στις 28 Φεβρουαρίου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.