5.000 κλήσεις στο ΕΚΑΒ για… εγκυκλοπαιδικές γνώσεις!


Περισσότερες από 5.000 κλήσεις κατοίκων του Λεκανοπεδίου δέχεται καθημερινά το ΕΚΑΒ, από τις οποίες ποσοστό 70% αφορούν σε… εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες και μόλις το 30% αφορά αιτήματα για μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

Όπως αποκαλύπτει το έγκυρο newsletter Healthview, οι Αθηναίοι ενοχλούν το ΕΚΑΒ για να μάθουν ποια νοσοκομεία εφημερεύουν και σε ποιο νοσοκομείο έχει εισαχθεί κάποιος ασθενής, με αποτέλεσμα να δυσλειτουργεί το κέντρο και να εμποδίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του σημαντικού έργου που επιτελεί, αφού καθημερινά τα ασθενοφόρα του κάνουν τουλάχιστον 1.000 διακομιδές, από τις οποίες το 75% αφορά επείγοντα περιστατικά και το 25% χρόνια, όπως αιμοκαθάρσεις και εξιτήρια.

Αλλά ακόμη και από τα 750 επείγοντα περιστατικά κάθε μέρας, μόνο το 40% είναι πραγματικά επείγοντα. Δυστυχώς, είναι πολλοί οι Αθηναίοι που δηλώνουν ψεύτικες πληροφορίες για δήθεν επείγοντα περιστατικά, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα π.χ. γυναικών που δηλώνουν αιμορραγία στο πόδι, αλλά απλά τις έχουν χτυπήσει τα παπούτσια που φορούν, ή άλλοι που νομίζουν ότι θα γλυτώσουν την αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία με τακτικό ραντεβού και πιστεύουν ότι θα εξεταστούν άμεσα στα επείγοντα…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.