5.000 μεταλλωρύχοι από τις Σκουριές απέκλεισαν την Αθήνα


Γύρω στις 5.000 μεταλλωρύχοι έφτασαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα από τις Σκουριές Χαλκιδικής με συνολικά 82 λεωφορεία, είτε μόνοι, είτε με τις οικογένειές τους, με αίτημα τη λειτουργία των ορυχείων «Ελληνικός Χρυσός».

Οι πρώτες ομάδες των εργαζομένων απέκλεισαν την οδό Μεσογείων στο ύψις του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, απέναντι από τις Σχολές της Αστυνομίας, και αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε τον Υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Μετά τη συγκέντρωση στο Υπουργείο, οι μεταλλωρύχοι κατευθύνονται με πορεία προς τη Βουλή και την πλατεία Συντάγματος, όπου θα παραμείνουν ως το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της πορείας παραδίδονται ψηφίσματα στην Πρεσβεία του Καναδά, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Χατζής δήλωσε στο protothema.gr: «Διεκδικούμε το αυτονόητο: μία σαφή πολιτική θέση με το τι θα γίνει με τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Πρόκειται για μία νόμιμη επένδυση. Ζητάμε να βγει ο πρωθυπουργός και να δηλώσει ότι θα προχωρήσει». Οι μεταλλωρύχοι υποστηρίζουν ότι θα κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα μέχρι να δουν τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, στα Προπύλαια απόψε στις 6.00 διοργανώνεται συγκέντρωση κατά των ορυχείων από την προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ «Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική» (Αττικής) σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που ζητούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.