7 στους 10 Έλληνες θέλουν το ευρώ


Δημοσκόπηση της εταιρίας GPO για την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega δείχνει ότι το 69,7% των ερωτηθέντων θέλει παραμονή στο ευρώ, ενώ το 28,9% θέλει άλλο νόμισμα. Σε περίπτωση δημοψηφίσματος, υπέρ της παραμονής στο ευρώ θα ψήφιζε το 68,5% των πολιτών και το 27,6% κατά. Το 56,2% των ερωτηθέντων προτιμά παραμονή στο κοινό νόμισμα ακόμη και μαζί με νέα μέτρα λιτότητας.

Όσο αφορά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί είναι διασπασμένοι και σχεδόν μοιρασμένοι σε περίπτωση μιας κακής συμφωνίας και επιλέγουν την χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ σε ποσοστό 45,6%, ενώ την παραμονή στο ευρώ ακόμη και με μέτρα λιτότητας το 43,3% των ψηφοφόρων του κόμματος.

Το 57,5% των ερωτηθέντων είπε ότι, παρότι η ΕΕ δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών, πρέπει να παραμείνουμε σε αυτή. Το 54,3% των ερωτηθέντων δηλώνει επίσης ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί με τη στρατηγική της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, έναντι του 43,8% που διαφωνεί.

Τέλος, η πλειοψηφία εξακολουθεί να εμπιστεύεται την κυβέρνηση, καθώς στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις απαντά ότι πρέπει να συνεχίσει η ίδια κυβέρνηση με ποσοστό 47,3%, ενώ μόνο το 29,9% επιθυμεί τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την ίδια Βουλή και μόλις το 19,3% θα ήθελε νέες βουλευτικές εκλογές.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.