Αυτός ο σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης συνομιλούσε με τους «Πυρήνες της Φωτιάς»


O Πάνος Λάμπρου (φωτογραφία), σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε ότι είναι ένας από αυτούς που ακούγονται να συνομιλούν με τους τρομοκράτες «Πυρήνες της Φωτιάς» στους διαλόγους που υπέκλεψε η ΕΥΠ και κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

Ο κ. Λάμπρου, όπως παραδέχθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, εργαζόταν ως σύμβουλος στο γραφείο του. «Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β΄ κατηγορίας, να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες. Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το Υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου» δήλωσε ο κ. Λάμπρου.

«Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων. Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα. Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους» κατέληξε έντονα ο κ. Λάμπρου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.