Αυτοί είναι τοκογλύφοι! Μας τα «πήραν» χοντρά!


Με απίστευτα εξοντωτικά επιτόκια έχει επιβαρύνει τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, εξαιτίας των ασυνάρτητων χειρισμών της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της πατρίδας μας, αν και δεν έχει κλείσει ακόμη ούτε ένα μήνα διακυβέρνησης!

Συγκεκριμένα, η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας χρηματοδοτείται πλέον μόνο μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) με επιτόκιο 1,55%, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά δανειζόταν μέσω του Μηχανισμού Ανταλλαγής Ομολόγων με επιτόκιο μόνο 0,05%!

Δηλαδή επί Τσίπρα δανειζόμαστε με επιτόκιο 30 φορές μεγαλύτερο απ’ ό,τι δανειζόμαστε επί Σαμαρά! Αυτό σημαίνει ότι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ πληρώνουμε παραπανίσιους τόκους 2 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτή η τραγική εξέλιξη, μαζί με την «έκρηξη» των επιτοκίων των εντόκων γραμματίων, που εκδόθηκαν επί Τσίπρα, επιβάρυναν ήδη την ελληνική οικονομία κατά 800 εκατομμύρια ευρώ!

Κατά τα άλλα, η «ελπίδα» και η «αξιοπρέπεια» είναι εδώ! Α! Θυμηθείτε ότι και ο πανάκριβος ELA σταματάει μεθαύριο Τετάρτη. Από αυτή την Πέμπτη «τέρμα» τα ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόϊκα… Λάθος! Με τους …θεσμούς!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.