Από «μαυροσκούφης» «μαυρογιαλούρος»;


«Ήρθαμε στο δυσκολότερο, στο φτωχότερο κομμάτι του Νομού Έβρου. Στο κομμάτι αυτό που έχει τα περισσότερα προβλήματα και που, αν θέλετε, έχει αφεθεί για πάρα πολλά χρόνια… Εμείς δε ρωτάμε πριν έρθουμε στο κάθε χωριό τί ψηφίζει αυτό το χωριό ή τί ψηφίζει ο πρόεδρος και τί ψηφίζουν οι κάτοικοι αυτού του χωριού. Δε μας ενδιαφέρει καθόλου»!

Με αυτή την εθνικά επικίνδυνη μικροπολιτική διάθεση …μεταπολεμικού κομματάρχη περιόδευσε χθες στα Πομακοχώρια του Βόρειου Έβρου ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενος μόνο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

Ο κ. Τόσκας συζήτησε με τους Πομάκους «τα προβλήματα της διαβίωσης τους, με προτεραιότητες τις ανάγκες βελτίωσης του οδικού δικτύου, την υδροδότηση, υγεία και εκπαίδευση» αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου, λες και ένας Υφυπουργός Άμυνας μπορεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση ή την αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα, ο κ. Τόσκας δεν θεώρησε σκόπιμο να επισκεφθεί την τόσο ευαίσθητη εθνικά παραμεθόριο περιοχή τουλάχιστον μαζί με τον Περιφερειάρχη, εξαντλώντας την επίσκεψή του σε ένα αυστηρά κομματικό πλαίσιο άλλης εποχής…

Δεν γνωρίζουμε τις προσωπικές επιδιώξεις του κ. Τόσκα, ούτε αν είχε την εξουσιοδότηση, ως Υφυπουργός που είναι, από τον προϊστάμενο Υπουργό του ή την κυβέρνησή του να προβεί σ’ αυτή τη διχαστική επίσκεψη.

Κρίμα για τον κ. Τόσκα, γιατί ως βετεράνος «μαυροσκούφης» που έχει «ιδρώσει τη στολή του» για πολλά χρόνια στη Θράκη, περίμενε κανείς περισσότερη εθνική ευθύνη και όχι να ντύνεται «μαυρογιαλούρος»…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.