Εκλογές στις 26 Ιουλίου με νέο κόμμα και επιστροφή Καραμανλή


Δραματικές προοιωνίζονται οι πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας, μετά τη διαφαινόμενη καταψήφιση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΕΛ του νέου Μνημονίου που θα φέρει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Σήμερα οι δύο πιο «στενοί» συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με τους οποίους είναι συνεχώς μαζί μετά τη «μεγάλη» νύχτα της 25ης Ιανουαρίου, ξεκαθάρισαν ότι, αν καταψηφιστεί το Μνημόνιο από βουλευτές της συγκυβέρνησης, τότε πάμε σε εκλογές.

Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι «ο Τσίπρας δεν θα γίνει Παπαδήμος», υπονοώντας ότι δεν επιθυμεί τη στήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι «ο καθένας θα αναλογιστεί τις ευθύνες του. Προφανώς, χωρίς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τη δεδηλωμένη, δεν περνάει. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η μόνη επιλογή, θα ήταν η προσφυγή στις κάλπες και στο λαό», βάζοντας ως όριο για την παραίτηση της κυβέρνησης 12 αρνητικές ψήφους στο σύνολο των 162 βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΕΛ.

Ήδη, από το πρωί τράπεζες, αναλυτές και ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδος προβλέπουν μέχρι 40 τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΕΛ που θα καταψηφίσουν το Μνημόνιο. Κι έτσι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος προς την κάλπη…

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επεσήμανε ότι το νέο Μνημόνιο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αφού οι δανειστές έθεσαν ως απαράβατο όρο πρώτα να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων και κατόπιν από τα δικά τους κοινοβούλια. Άρα, εφόσον οι δεκάδες των κυβερνητικών βουλευτών, που από το πρωί δημόσια διατυμπανίζουν ότι θα καταψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, παραμείνουν μέχρι την ψηφοφορία συνεπείς στις θέσεις τους, τότε την Κυριακή 26 Ιουλίου, 6 μήνες ακριβώς από την πρόωρη εκλογική διαδικασία του Ιανουαρίου, θα έχουμε πρόωρες εκλογές.

Σ’ αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές, στις οποίες το διακύβευμα θα είναι «ευρώ ή δραχμή», το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» θα μετεξελιχθεί άμεσα σε ένα μεγάλο φιλοευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο θα υποστηριχθεί από ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κόμματα τα οποία δεν θα κατέλθουν αυτόνομα στις εκλογές, αλλά θα εντάξουν αναλογικά τους υποψηφίους βουλευτές τους στα ψηφοδέλτια του νέου μεγάλου σχηματισμού.

Εφόσον αυτή η νέα πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θεωρηθεί ως «αναβάπτισμα» της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια «ανανέωση όρκου» δηλαδή, τότε μόνο ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής, συνεχιστής του Εθνάρχη ο οποίος ευφυώς ενέταξε στις 28 Μαίου 1979 την πατρίδα μας στην τότε ΕΟΚ, μπορεί να ηγηθεί με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας του νέου κόμματος «Μένουμε Ευρώπη».

Αν το σενάριο αυτό επαληθευτεί, τότε  ο Κώστας Καραμανλής θα επιστρέψει από την εξαετή εκούσια σιωπή του, όπως ο θείος του από την ενδεκαετή αυτοεξορία του, τις ίδιες μέρες του Ιουλίου του 1974…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.