Εσείς πόσα μακαρόνια τρώτε;


«Δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του;» αναρωτήθηκε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ώστε να απαξιώσει την ερώτηση του Παύλου Τσίμα στον Σκάι, ότι η απόφαση της κυβέρνησης να πάει στο 23% τον ΦΠΑ των τροφίμων θα επιβαρύνει «λαϊκά» τρόφιμα, όπως μακαρόνια, ρύζι και όσπρια.


Ο κ. Φίλης δεν συναισθάνθηκε τί είπε και συνέχισε ακάθεκτος, μιλώντας για προπαγάνδα που γίνεται για… έξι λεπτά του ευρώ: «Το 10% είναι έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια. Γι’ αυτό συζητάμε. Συζητάμε για έξι λεπτά, έξι σεντς το πακέτο τα μακαρόνια; Αυτό κουβεντιάζουμε, όταν μιλάμε σοβαρά πολιτικά; Τέτοια προπαγάνδα γίνεται, τα έξι λεπτά για τα μακαρόνια και όχι τα λεφτά που θα έρθουν με την αναδιανομή με το φόρο στους πλούσιους».

Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε τα εισοδήματα του κ. Φίλη, για να κρίνουμε αν θα «έτσουζε» την τσέπη του η αύξηση κατά 10% των τιμών βασικών ειδών διατροφής. Βέβαια, αν κρίνουμε από τα «κυβικά» του, μάλλον ο ταλαίπωρος ήθελε να μας δείξει μια ασφαλή μέθοδο …αδυνατίσματος…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.