Καταλάβατε τί είπε;


Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ειλικρινής, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει μέσα σε μια μέρα όλους τους νόμους που είναι σχετικοί με το μνημόνιο και θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με στόχο τη δραματική διαγραφή του χρέους, υπογράμμισε:

«Γνωρίζουμε ότι οι αγορές θα είναι για μακρά περίοδο εχθρικές προς την Ελλάδα. Εμείς έχουμε δικό μας σχέδιο και δικό μας στόχο. Μόνο με ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους οι αγορές θα σταματήσουν να είναι εχθρικές».

Να, λοιπόν, τί θα γίνει με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

- Με την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου, θα αυξηθούν αναδρομικά οι μισθοί και οι συντάξεις μας, θα μας επιστραφούν όσα πληρώσαμε για χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, εισφορές αλληλλεγύης, και κάθε είδους φόρους, με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν πάλι στα ύψη τα ελλείμματα του Δημοσίου.

- Με την εξέλιξη αυτή οι δανειστές μας (η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι 17 χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) δεν θα μας δώσουν όσα υπόλοιπα δανεικά είχαμε συμφωνήσει να πάρουμε.

- Ταυτόχρονα, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές, αφού, όπως είπε ο Τσίπρας, αυτές «θα είναι για μακρά περίοδο εχθρικές προς την Ελλάδα», καθώς δεν θα κινδυνέψουν να δανείσουν μια χώρα με τεράστια ανεξέλεγκτα ελλείμματα.

- Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πάψει να χορηγεί στις τράπεζες ρευστότητα, δηλαδή ζεστό χρήμα, γιατί θα ξέρει ότι δεν πρόκειται να πάρει ποτέ πίσω τα ευρώ που θα δώσει.

- Η επιστροφή στη δραχμή θα είναι, συνεπώς, αναπόφευκτη, ώστε να ικανοποιηθεί και ο περιβόητος Λαφαζάνης, του οποίου η ασυμπαθής φάτσα θα κοσμεί το νέο χιλιάρικο, όπως εύστοχα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

- Το τί θα γίνει στις τράπεζες, που δεν θα έχουν να δώσουν ευρώ, και τί πλιάτσικο στα καταστήματα, αφού τα ΑΤΜ θα είναι «στεγνά», ας μην το περιγράψουμε… «Της Αργεντινής και της Βενεζουέλας» θα γίνει!

«Οι αγορές μάς κάνουν ό,τι μας κάνουν με την υπόνοια ότι θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν έλθει, τότε θα γίνει της παλαβής» δήλώσε προφητικά ο Νίκος Δένδιας.

«Θα μα παρακαλάτε να γυρίσουμε πίσω» είπε δηκτικά ο Γιώργος Κύρτσος.

Τελικά, ο Άδωνις και η Βούλτεψη μπορεί να μιλάνε σκληρά, αλλά σίγουρα αληθινά…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.