Ο Εθνάρχης!


60 χρόνια πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή του τόπου. 10 χρόνια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, 14 χρόνια Πρωθυπουργός και 8 χρόνια Υπουργός. Αυτός ήταν ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, που «έφυγε» σε ηλικία 91 ετών σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια, στις 23 Απριλίου 1998.

Ο κορυφαίος Έλληνας πολιτικός του 20ού αιώνα αποκατέστησε και θεμελίωσε τη μακροβιότερη σύγχρονη ελληνική δημοκρατία, ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία, πέτυχε τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη στην ελληνική πολιτική ιστορία με 54,37% το 1974, και ενέταξε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1981.

Κεντρικός άξονας της πολιτικής του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της ναυτιλίας, του τουρισμού και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, μια στρατηγική ιδιαίτερα επίκαιρη στη σημερινή οικονομική κρίση.

«Είχα τρεις στόχους. Να δώσω στον Έλληνα δουλειά, να τον βγάλω από τη φτώχεια. Να εξασφαλίσω τη χώρα. Και να αλλάξω τη νοοτροπία των Ελλήνων. Τους δυο πρώτους στόχους τους πέτυχα. Ο Έλληνας χόρτασε. Έπαψε να πεινάει. Η χώρα εξασφαλίστηκε με την ένταξή της στην Ευρώπη. Τον τρίτο στόχο δεν τον πέτυχα» είχε δηλώσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προς το τέλος της ζωής του. ΄

Τα σχόλια έχουν κλείσει.