Πώς ο Αλέξης Τσίπρας «έμεινε» στην Ιστορία


Δεν ξέρω τι βαθμούς έπαιρνε στη Ιστορία ο μαθητής Αλέξης Τσίπρας. Όμως, με τη σημερινή ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης έδειξε ότι «έμεινε» στην Ιστορία ως …αντιστόρητος!

«Ο ελληνικός λαός είναι λαός της θάλασσας, δεν φοβάται και θα φτάσει σε νέα λιμάνια» είπε μπροστά στον Βλαντιμίρ Πούτιν, για να «πικάρει» τους Ευρωπαίους ότι «υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές».

Ας θυμίσουμε, λοιπόν, στον Αλέξη Τσίπρα, τους συντρόφους του, αλλά και όσους «ταλιμπάν» της Ελληνοορθοδοξίας περιμένουν ακόμη το …ξανθό γένος, ότι από τα Ορλωφικά του 1770 μέχρι σήμερα ποτέ οι Ρώσοι δεν στήριξαν τον Ελληνισμό, αλλά μόνο τα εκάστοτε συμφέροντά τους.  Και ιδού κάποια «λαμπρά» παραδείγματα.

Τότε ο ναύαρχος Αλεξέϊ Ορλώφ «άραξε» στη Νάουσα της Πάρου και άφησε τους Έλληνες να πληρώσουν το «μάρμαρο»: μέλη της οθωμανικής κυβέρνησης πρότειναν την γενική σφαγή των Ελλήνων, αδιακρίτως φύλου και ηλικίας, στις περιοχές όπου εκδηλώθηκε η ρωσοκινούμενη αποτυχημένη επανάσταση. Όλοι συμφώνησαν εκτός από τον αρχιναύαρχο Χασάν Τζεζαϊρλή, ο οποίος κατόρθωσε τελικά να επιβάλει την άποψή του με το ακαταμάχητο επιχείρημα «Εάν φονευθώσιν όλοι οι Έλληνες, ποίος θα πληρώνη το χαράτσι;»!

Αυτοί οι ίδιοι Ρώσοι το 1919 έσφαζαν τους Έλληνες του Καυκάσου, από τους οποίους κάποιους έσωσε με κίνδυνο της ζωής του ο Νίκος Καζαντζάκης ως ειδικός απεσταλμένος του τότε Πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου. «Πόνεσα την αιώνια σταυρωνόμενη ράτσα μου που κιντύνευε και πάλι στο προμηθεϊκό βουνό του Καυκάσου. Δεν ήταν ο Προμηθέας, ήταν η Ελλάδα καρφωμένη πάλι από το Κράτος και τη Βία στον Καύκασο -αυτός είναι ο σταυρός ο δικός της- και φωνάζει. Φωνάζει τους ανθρώπους, τα παιδιά της να τη σώσουν» γράφει στην «Αναφορά στον Γκρέκο» ο Καζαντζάκης.

Μα και στον αδελφοκτόνο πόλεμο 1946-50 αυτοί οι Ρώσοι ήταν, που πρόδωσαν τους τότε συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα στο ΚΚΕ και τους άφησαν να αιματοκυλίσουν την Ελλάδα, προσδοκώντας ότι θα έρθει η «ρωσική αρκούδα» να επιβάλει τη δικτατορία του προλεταριάτου. Αλλά φευ! Ακόμη και αυτούς τούς είχε ήδη προδώσει από τη Γιάλτα ο ανισόρροπος αιμοσταγής Στάλιν στη μοιρασιά του μεταπολεμικού κόσμου με τον Ρούζβελτ και τον Τσώρτσιλ…

Μην πάτε όμως πολύ μακριά. Μόλις πριν από δύο χρόνια ο Πούτιν δεν έσωσε οικονομικά την Κύπρο από το Μνημόνιό της, αφού δεν της πρόσφερε δωρεάν ρούβλια αλλά μόνο δάνειο με μεγαλύτερο επιτόκιο από αυτό του Μνημονίου!

Και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας ερωτοτροπεί με τον Πούτιν, ενώ ήδη από προχθές οι Υπουργοί του Ρώσου Προέδρου ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπορούν να δώσουν οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ή να αγοράσουν ομόλογά της. Μόνο να τη δανείσουν (με τί επιτόκιο άραγε;), για να κατασκευαστεί στην Ελλάδα ο αγωγός που θα μεταφέρει ρώσικο φυσικό αέριο στην Ευρώπη…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.